Bibliofiele uitgave ‘Konijnen’ bij de Hof van Jan

Vandaag verscheen ‘Konijnen’ bij de Hof van Jan, een gezamenlijke werkje van Joubert Pignon, Paul van der Steen en Lodewijk Wiener. Vergeleken met de jakhals en de gier is het konijn niet ondergewaardeerd in de literatuur, maar naast de kat, de hond, de beer en de kikker steekt het maar bleekjes af. Het is daarom een daad van eenvoudige rechtvaardigheid dat nu een fijnzinnig prachtwerkje over deze au fond sympathieke diersoort het licht heeft gezien.
Joubert Pignon, auteur van ‘Er gebeurde o.a. niets’, verhaalt o.a. iets over het sterfbed van zijn konijn (‘Ik heb nog nooit iemand zo erg gemist’). Lodewijk Wiener, erkend dierkundig auteur, schreef een nieuwe versie van zijn ervaringen
met het konijn Muffin (‘Zij hield van avontuur en gevaarlijk leven’). Paul van der Steen voorzag het boekje van talrijke fraaie, inventieve, vertederende en onthutsende tekeningen.
Het boekje is gezet uit de halfvette Gill en het telt 28 pagina’s. Het is gesigneerd door auteurs en tekenaar en het is beschikbaar in twee varianten: een gewone- en een luxe uitgave.

U leest er meer over op http://hofvanjan.nl/nieuws/. De boekjes zijn te bestellen via de webwinkel op
http://hofvanjan.nl/webwinkel/.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *