A.L. Snijdersprijs 2014

De A.L. Snijdersprijs is een tweejaarlijkse prijs voor het beste zeer korte verhaal tot en met 220 woorden. De prijs, vernoemd naar A.L. Snijders, werd in 2012 voor het eerst uitgereikt, aan winnares Jente Posthuma. Dit jaar wordt de prijs voor de tweede keer uitgereikt. Eerst waren er 1184 inzendingen, toen was er een longlist van 57 verhalen en nu is er een shortlist. Ik weet niet hoeveel verhalen op de shortlist staan, maar één van mijn verhalen is er één van. Zaterdag 22 november wordt de A.L. Snijdersprijs om 08:00 ’s ochtends in het Wilminktheater in Enschede uitgereikt. Radio 4 doet live verslag. Nadat mensen zich hebben geregistreerd kunnen ze stemmen op hun favoriet. Het verhaal met de meeste stemmen van het publiek krijgt de publieksprijs. Het verhaal met de meeste stemmen van de jury wint de juryprijs. De A.L. Snijdersprijs is een initiatief van Afdh Uitgevers.

Share

2 reacties op “A.L. Snijdersprijs 2014

  1. Odile schreef:

    Allereerst gefeliciteerd met het behalen van de shortlist. Ik heb twee vragen. (1) kreeg je een email? Zo ja, ik niet 🙁 ik sta maar op de longlist 🙂 (2) weet je of er een bundel komt en (2a) staan daar de 57 verhalen in of (2b) alleen de shortlist.
    Alvast bedankt voor een antwoord.

  2. peter schreef:

    Toen wel nu niet, je kan niet alles hebben. hopelijk morgen wel in Leiden bij de grote Verweij leesclub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *