Presentatie

‘Goede show,’ zegt een bezoeker van de presentatie van mijn nieuwe boek tegen me. Hij knikt in de richting van een vriendin van me. Ze staat met paarse lippen en paarse tanden te schreeuwen tegen de schrijver die het eerste exemplaar van mijn boek in ontvangst nam. Ze zwaait met haar armen. Rode wijn klotst over de rand van haar glas. De schrijver kijkt naar beneden, terwijl de vriendin schreeuwt dat ze nooit boeken leest en zelf ook een boek wil uitbrengen. De bezoeker vraag waar ik haar vandaan heb gehaald. Ik zeg dat ze een acteur is, die in het echt Bert Rietdijk heet. Ik zeg dat ik hem heb ingehuurd om chaos en verwarring te veroorzaken. De bezoeker lacht en raakt mijn onderarm even aan. De vriendin roept om nieuwe wijn. Ze schiet een andere schrijver aan en vraagt hem of hij haar nog herkent. De schrijver zegt dat hij haar niet kent. ‘Maar ik herken jou wel hoor,’ zegt ze, ‘vuile klootzak.’ Ze pakt zijn hoofd in haar handen en kust hem op zijn voorhoofd. ‘Jij vuile klootzak!’ roept ze.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *