Bloemlezing

Hij wil een bloemlezing van de vijftig beste niet-bestaande schrijvers samenstellen. Hij is trots op het concept. Mannen, vrouwen en allochtonen gelijk vertegenwoordigd. Zowel nationale schrijvers als internationale schrijvers komen aan bod. Het wordt een bloemlezing om rekening mee te houden. De oeuvres zijn overzichtelijk. Hij hoeft ze alleen maar te bedenken en uit elkaar te houden. Lezen hoeft gelukkig niet. Wel moet hij iemand vinden die de geselecteerde fragmenten schrijft. Dat wordt nog een hele klus, zulke ideeën worden eigenlijk alleen leuk gevonden door degene die ze bedenkt. Hij denkt aan vier pagina’s per schrijver, een inleidende bio en een voorwoord waarin hij de samenhang tussen de schrijvers en hun boeken duidt. Met wat pech zal je zien dat hij mij vraagt en ik al die fragmenten en biografieën moet gaan schrijven terwijl hij lekker op zijn werkkamer films kijkt, cognac drinkt en middagdutjes doet en alleen wakker wordt om mij e-mails te sturen waarin hij me op steeds dwingender toon vraagt of de fragmenten al af zijn en dat ik er wel voor moet zorgen dat iedere schrijver een eigen stem en stijl en onderwerpkeuze heeft. Ik neem me voor om nee te zeggen wanneer hij me vraagt, maar mezelf kennende zal ik wel weer ja zeggen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *