Persoonlijke aanbevelingen

Om de verkoop te stimuleren schreven we in de dierenwinkel een tijdlang persoonlijke aanbevelingen. Iedere medewerker moest een diersoort uitzoeken, iets positiefs op een briefje schrijven en dat briefje op kooi, hok of aquarium plakken. Zelf had ik de konijnen gekozen. Op mijn briefje stond:

Het konijn is een vriend voor volwassenen en kinderen. Het dier heeft ruimte nodig. Neem dus alleen een konijn wanneer het konijn ook naar buiten kan. Een konijn is niet zindelijk te maken, maar is soms wel zindelijk. Dit hangt van toeval af. Het grootste deel van de konijnen sterft aan baarmoederkanker. Dit geldt voor voedsters. Uw konijn laten steriliseren (eigenlijk castreren) verkleint de kans op kanker. Als u niet wilt dat uw konijn ontsnapt is het verstandig uw tuin te voorzien van hekken die diep de grond in gaan. Het konijn is een grage graver. Disney-films hebben het konijn een reputatie opgeleverd die het dier amper waarmaakt. Nagels en tanden moeten regelmatig worden bijgeknipt.

Nadat mijn baas me bij zich had geroepen schreef ik:

Het konijn is een vriend van jong en oud! Deze vrolijke hupser gedijt zowel binnen- als buitenhuis! Leer uw kinderen verantwoordelijkheid door een konijn te nemen en het te verzorgen. Deze sociale snufferd is heerlijk om mee te knuffelen en vindt het fantastisch om op uw schoot te zitten. Gemiddelde levensverwachting: 12 jaar!

Een tijdlang werkte het. De verkoop steeg ten opzichte van het jaar daarvoor. Mensen die alleen voor vissenvoer kwamen, namen nog snel één van de cavia’s mee uit de kooi die op de toonbank stond. Nadat mensen met dode dieren in hun armen kwamen klagen over niet-waargemaakte verwachtingen haalde mijn baas op een ochtend voordat de winkel openging alle briefjes van kooien, hokken en aquaria en verfrommelde ze tot een prop die hij in de prullenbak gooide.

 

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *