Sponsoring

Op de voorkant van mijn eerste boek heeft de hoofdpersoon in zijn ene hand een konijn en in zijn andere hand een flesje Jupiler. Een tijd geleden zei iemand tegen me dat hij het een briljante zet vond, van dat flesje Jupiler. Hij vroeg of het me veel geld had opgeleverd om me te laten sponsoren door een biermerk. Hij zei dat het waarschijnlijk de enige manier is voor de literatuur om in de toekomst te overleven: product placement en individuele sponsoring. Ik zei dat het flesje Jupiler op de voorkant van het boek staat omdat de hoofdpersoon in het boek soms Jupiler drinkt. Ik zei dat ik er niets voor had gekregen. Hij schudde zijn hoofd om zoveel domheid. Ik bedacht later dat hij misschien een punt had en stuurde Jupiler een vriendelijke brief met de vraag of ze me met terugwerkende kracht wilden sponsoren. Ik stuurde een exemplaar van mijn boek mee. Na een paar dagen ontving ik antwoord van Jupiler: een rekening van tienduizend euro voor het zonder toestemming gebruik maken van hun beeldmerk.

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *