Persoon

CSEzcAVUYAA81yeIn de brievenrubriek van Propria Cures, misschien wel het beste tijdschrift ter wereld, werd onlangs de suggestie gewekt dat Juliet Gagnon en ik een en dezelfde persoon zijn. Ik las het en hoewel ik het vermoeden had dat Juliet Gagnon en ik twee verschillende mensen zijn, besloot ik het haar voor de zekerheid te vragen. Ik stuurde haar een e-mail. Na een paar dagen antwoordde ze, in het Engels – een taal die ik amper powerfull ben, dat zij het idee had dat wij verschillende personen waren. Okay, antwoordde ik. Later begonnen we toch te twijfelen. Een tijdschrift schrijft zoiets natuurlijk niet voor niets op. Ik heb de mensen van Propria Cures wel eens mogen ontmoeten. Integere journalisten met hart voor de zaak, schrandere vrienden van de waarheid. Juliet Gagnon en ik spraken iets af. We moesten elkaar ontmoeten. Maar we konden elkaar niet zomaar ontmoeten, natuurlijk. Wanneer we wel een en dezelfde persoon zouden blijken te zijn, dan zat die ene persoon urenlang met zichzelf opgescheept op de plek des afspraaks. Ik ken mezelf een beetje, urenlang met mezelf opgescheept zitten is geen pretje. We verzonnen een list. Er werd een literaire middag om onze ontmoeting heen georganiseerd, een dekmantel. De dekmantel vindt aanstaande zondag in Eindhoven plaats. Ik ben benieuwd. Ik heb vaker met dubbelgangers te maken, zie bijvoorbeeld mijn boek ‘Er gebeurde o.a. niets‘ – blz 168 + 169, maar meestal zijn mijn dubbelgangers van hetzelfde geslacht (m/v).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *