Boekpresentatie

Nu er dit najaar een nieuw boek verschijnt moet ik ook nadenken over de boekpresentatie. Boekpresentaties verlopen altijd zo:
De redacteur zegt dat het een meesterwerk is, de schrijver bedankt mensen en leest iets voor, een beroemdere collega neemt het eerste exemplaar in ontvangst en daarna maakt een familielid van de schrijver muziek op een muziekinstrument. Ondertussen willen de aanwezigen eigenlijk de gratis drank opdrinken en met elkaar praten.
Ik ga kijken of ik op de presentatie van mijn boek aan deze vorm kan ontsnappen.
Ik weet nog niet wat ik ga doen. Op dit moment voel ik het meest voor ’s werelds kortste boekpresentatie. Stipt om 20:00 begint de presentatie. Een minuut lang wijs ik op het boek, ik houd het in de lucht en roep: ‘Boek! Boek! Boek! etc.’ Om 20:01 is de boekpresentatie afgelopen. Tijdens de minuut die de boekpresentatie duurt is er natuurlijk wel gratis drank.

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *