Schalks

Mijn lief is weg. Gelukkig niet voor altijd, maar voor een paar maanden. Ze is een belangrijke kunstenaar aan het worden en mag in het buitenland werken op een plek waar andere belangrijke kunstenaars ook werken. Ik zit thuis en antwoord ‘prima’ op een bericht van het kunstenaarscollectief waar ik ooit toe behoorde waarin gevraagd werd of het niet erg was dat ze een verhaal dat ze van me vonden weggooiden. Het verhaal hing nog ingelijst in het ateliercomplex en ze hadden de lijst ergens anders voor nodig. Ik herinner me maar een paar van de verhalen die ik schreef. Zelfs toen ik nog schreef herinnerde ik ze me niet. Nu ik gestopt ben met schrijven is dit hetzelfde gebleven. Ik zit thuis en lees zelfhulpboeken en wacht tot het tijd is om naar de tandarts te gaan. Ik heb een afspraak bij een nieuwe tandarts. Toen ik nog schreef schreef ik over elk tandartsbezoek een verhaal.
Ik kom aan bij de nieuwe tandarts. Ik moet vooraf betalen. Ik vraag hoeveel het gaat kosten. Ik hoor een bedrag dat niet op mijn rekening staat. Ik maak een nieuwe afspraak en zeg dat ik hopelijk tegen die tijd wel genoeg geld heb. Ik ga naar huis. Vroeger had ik nu drank en sigaretten gekocht en een verhaal geschreven, maar ik drink en rook en schrijf niet meer. Ik zit thuis en lees zelfhulpboeken en wacht tot mijn lief terug is uit het buitenland en echt een belangrijke kunstenaar is geworden en ik haar muze kan zijn en haar chocolade en thee kan brengen in een kimono die af en toe schalks open valt.

Naschrift: Mijn lief stuurt net een bericht: Daar in het buitenland ging het brandalarm af. Zij vluchtte naar buiten, alle andere kunstenaars bleven op hun plek zitten. Ze schrijft daarna dat ze twee weken over tijd is en dat ze in de regen staat.

Ik google niet op ‘babygevechten organiseren’.
Ik google niet op ‘babygevechten organiseren’.

Ik google niet op ‘babygevechten organiseren’.

Ik google niet op ‘babygevechten organiseren’.

Ik google niet op ‘babygevechten organiseren’.

Ik google niet op ‘babygevechten organiseren’.
Ik google niet op ‘babygevechten organiseren’.
Ik google niet op ‘babygevechten organiseren’.

Ik google niet op ‘babygevechten organiseren’.

Ik google niet op ‘babygevechten organiseren’.

Ik google niet op ‘babygevechten organiseren’.

Ik google niet op ‘babygevechten organiseren’.


Benieuwd naar het vervolg? Schrijf je in via https://tinyletter.com/RobertSchuit

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *