Variabele ik

Vorig jaar oktober kwam mijn boek uit. Ik werkte er tot eind augustus 2012 aan. Ik dacht altijd dat ik een lui iemand was. Tussen toen en nu schreef ik een theaterstuk, een roman, een dichtbundel (al telt die eigenlijk niet, gedichten zijn niet echt), diverse reportages, las ik honderd keer voor, schreef ik vijftigduizend woorden aan nieuwe korte verhalen, rookte ik 11937 sigaretten, dronk ik 2456 glazen wijn, vervreemde ik een familielid van me, stootte ik drie vrienden af, verhuisde ik weer eens, keek ik tachtig films, las ik 63 boeken, vergiste ik me in het aantal mensen dat niet in een variabele ik gelooft, viel ik elf kilo af en organiseerde ik een expositie. In al die tijd vielen er twee doden en bleef ik, vooralsnog, in leven.

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *